Opzoek naar nieuwe drinkproducten? Je bent op het juiste adres!

Search

Search our shop

7 redenen om van bamboe te houden 


Om te beginnen staat bamboe historisch gezien voor geluk en is het de belangrijkste voedingsbron voor panda's, die misschien wel de schattigste dieren op aarde zijn. We leven in een wereld vol mooie en functionele planten, maar Flamboo vindt niets fascinerender dan goed... bamboe. Dit gewone gras met meer dan duizend verschillende variëteiten doet alles, van het produceren van levengevende hoeveelheden zuurstof tot het verdubbelen van zijn hoogte in slechts één dag. Het heeft ook de tand des tijds doorstaan ​​om chic te zijn in het interieurontwerp, en het strakke, altijd moderne uiterlijk is tegenwoordig in meerdere producten terug te vinden. Bamboe ziet er mooi uit, voelt prettig aan en is milieuvriendelijk voor de hele planeet. Bekijk de opwindende redenen om van bamboe te houden en zie waarom dit de basis van ons product is.

 

1. Bamboe is een belangrijke producent van zuurstof. 


Het is geen geheim dat de effecten van klimaatverandering onze ecosystemen snel aantasten. Het omkeren van deze effecten betekent het elimineren van overmatige hoeveelheden kooldioxide en het implementeren van meer zuurstof in de atmosfeer. Bomen, regenwouden en ander groen helpen onze planeet om de homeostase en een goede omgeving te behouden waarin alle levende wezens kunnen gedijen. Bamboe is een constructief mechanisme in de strijd tegen klimaatverandering vanwege het vermogen om grotere hoeveelheden zuurstof te produceren. Bamboe produceert 35% meer zuurstof dan hetzelfde gebied met bomen en is cruciaal voor het balanceren van de atmosfeer. Als u het milieu wilt helpen, helpt het planten of verzorgen van bamboe om koolstofdioxide te elimineren en uw eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.


2. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld.

Wanneer bamboe de juiste groeicondities heeft, profiteert het volledig. Het Guinness World Record stelt dat het de snelst groeiende plant op aarde is en gedurende 24 uur tot 91 cm kan groeien. Dit komt omdat bamboe indrukwekkende regeneratiekrachten heeft en hoger en sneller groeit wanneer het wordt geoogst. Wanneer een stengel wordt gekapt, blijft de plant niet hangen op zijn verloren hoogte. In plaats daarvan zal het zijn bladeren ontvouwen om de energie van de zon te krijgen, die het direct naar zijn wortel zal sturen in plaats van de hoge stengels die het in stand hield. Dit proces stimuleert een snelle, gezonde groei voor deze noodzakelijke zuurstofproducent. Bamboe is ook uitstekend voor duurzaamheid, omdat deze plant het beste gedijt als hij continu wordt verzorgd en geoogst.

3. Bamboe is duurzaam.

Bij Flamboo is dit een van de voordelen van bamboe die we het meest kunnen waarderen. We kozen voor bamboe voor drinkgerei vanwege de milieuvriendelijke eigenschappen en ook vanwege de duurzaamheid. Ondanks zijn enorme hoogte en korrelige uiterlijk, is bamboe gras en geen hout, waardoor het watervriendelijker is. Dit maakt het een uitstekende optie voor items zoals drinkgerei en vloeren, omdat het bestand is tegen kromtrekken en boomrot. Een bonus is dat het uiterlijk van nature strak en minimaal is en behoorlijk UV-bestendig is, waardoor het er langer als nieuwer uitziet. Afgezien van de esthetiek, is bamboe zo duurzaam dat het huisvesting biedt aan bijna 1 miljard mensen wereldwijd, bijna 25% van de bevolking. Een fantastische eigenschap voor een plant die wordt omschreven als een gras.

4. Mensen gebruiken bamboe al meer dan 7.000 jaar.

De voordelen van deze plant worden al duizenden jaren gebruikt, waardoor we de waarde ervan echt begrijpen. Het gebruik van bamboe begon in het oude China, waar het voor veel dingen werd gebruikt, zoals kleding en huishoudelijke artikelen, vergelijkbaar met hoe we het tegenwoordig gebruiken. Het is door de eeuwen heen nauw meegegroeid met de menselijke geschiedenis en heeft geholpen met alle voordelen die we eerder hebben besproken. Hierdoor heeft het ook een grote culturele betekenis en staat het voor

waarden als integriteit, weerstand en loyaliteit. Herinneringen die we allemaal graag in huis zouden willen hebben.

 

5. Bamboe is eetbaar. 

Als ze op de juiste manier worden bereid, kunnen de meeste bamboesoorten veilig worden geconsumeerd. De meeste recepten suggereren dat scheuten zorgvuldig moeten worden gekookt om de gifstoffen te verwijderen. Gebruikelijke bereidingen zullen de natuurlijke smaak naar voren brengen, bijna als een waterkastanje, terwijl andere het vergelijken met knapperige asperges. Bamboe is niet bepaald het lekkerste op het menu, maar is een haalbare optie voor veel dieren en mensen als de voedselbronnen laag zijn. Hoewel hun smaak niet hun winnende eigenschap is, zijn de scheuten een rijke bron van vitamines en voedingsstoffen. Bamboe bevat vitale eiwitten, vitamine C en andere krachtige antioxidanten. Ze bevatten ook veel vezels en weinig calorieën, waardoor ze een goede metgezel zijn voor iemand die doodgaatt.


6. Bamboe kan extreme omstandigheden verdragen.

Dit ding is niet te stoppen! Je kunt het inkorten, multifunctioneel gebruiken en in veel situaties laten groeien. Het kan zulke barre omstandigheden verdragen dat het het eerste was dat zich ontwikkelde na het bombardement op Hiroshima. Hoewel bamboe inheems is in warme tropische klimaten, wordt het ook gekweekt in koele bergachtige streken. Omdat er zoveel verschillende bamboesoorten zijn, hoef je alleen maar de meest waarschijnlijke te kiezen. Er zijn nog meer winterharde soorten die bestand zijn tegen sneeuw en winter - bijna tot temperaturen onder het vriespunt. Dit betekent dat je de tijdloze elegantie van bamboe kunt toevoegen aan elk klimaat waarin je leeft.7. Bamboe is van nature antibacterieel
Hoewel bamboe wetenschappelijk wordt beschouwd als een gras, heeft het antimicrobiële eigenschappen die vergelijkbaar zijn met hout. Zonder deze eigenschappen zouden hout en stevigere planten hun hoogte en stabiliteit niet kunnen behouden en zouden ze ten prooi vallen aan insecten. Deze planten gebruiken hun antimicrobiële krachten om schimmels en ziekten te bestrijden en hun systemen gezond te houden. De antibacteriële werking van bamboe maakt bamboevezel geurbestendiger, wat erg handig is in veel huishoudelijke artikelen zoals keukengerei en badhanddoeken.

De zeven redenen waarom we van bamboe houden, werken allemaal omdat het ongelooflijk gunstig is voor onze planeet, onszelf en andere organismen. Bij Flamboo doen we er alles aan om u bamboeproducten van de hoogste kwaliteit te bieden. We houden rekening met de schoonheid en het aanpassingsvermogen van deze natuurlijke hulpbron en werken met een mentaliteit voor het creëren van duurzaamheid. Of je ons drinkgerei van bamboe nu gebruikt om vrienden te entertainen of om je aan je hydratatiedoelen te houden, je kunt erop vertrouwen dat je de milieuvriendelijke keuze maakt.