Opzoek naar nieuwe drinkproducten? Je bent op het juiste adres!

Search

Search our shop

De belangrijkste gevaren van plastic waterflessen

De afgelopen jaren is het bewustzijn toegenomen over de negatieve impact die plastic waterflessen hebben op het milieu. Hoewel de meeste mensen weten dat plastic waterflessen slecht zijn voor het milieu, heeft dit besef helaas niet geleid tot een significante daling van het gebruik van wegwerpwaterflessen. Sterker nog, het gebruik ervan neemt nog steeds toe, waarbij Amerikanen gemiddeld 50 miljard plastic waterflessen per jaar gebruiken; en hoewel recycling toegankelijker is dan ooit, wordt 90% van de plastic waterflessen niet gerecycled na gebruik, wat betekent dat miljarden plastic flessen elk jaar op onze stortplaatsen en zelfs in onze oceanen terechtkomen. Er komt zelfs zoveel plastic afval in onze oceanen terecht dat naar schatting jaarlijks meer dan een miljoen zeedieren worden gedood door plastic afval, vaak als gevolg van accidentele inname van plastic.

De milieueffecten van wegwerpwaterflessen zouden opzichzelfstaand al voldoende moeten zijn om ons te doen overwegen om een ​​herbruikbare waterfles voor thuis te kopen. Hoewel de milieu-impact van plastic flessen de meeste aandacht krijgt, zijn er ook andere redenen waarom u zou moeten overwegen om over te stappen op een herbruikbare waterfles. Hier is een overzicht van slechts enkele van redenen: 

Plastic flessen bevatten vaak gifstoffen vanuit het plastic
Het belangrijkste risico van het drinken van flessenwater is het feit dat je kunt worden blootgesteld aan schadelijke gifstoffen uit het plastic. Ook al is water niet zuur (in tegenstelling tot frisdrank), als je uit een plastic fles drinkt, loop je het risico de chemicaliën binnen te krijgen die zijn gebruikt om de flessen te maken, omdat deze gifstoffen na verloop van tijd in het water kunnen uitlogen. Dit komt vooral veel voor bij oudere waterflessen en/of flessen die aan hitte zijn blootgesteld. BPA en andere plastic toxines kunnen dan in uw bloedbaan terechtkomen, wat een groot aantal problemen kan veroorzaken, waaronder verschillende vormen van kanker en lever- en nierbeschadiging.


Misschien drink je wel microplastics
Misschien is het meest zorgwekkende aan plastic flessen dat de afgelopen jaren aan het licht is gekomen, dat het drinken vanuit plastic flessen mensen het risico kan geven microplastics te consumeren. Microplastics zijn kleine stukjes plastic – meestal minder dan 5 mm lang – die te vinden zijn in een verscheidenheid aan plastic producten.

Niet alleen neemt gebotteld water een deel van de chemische verbindingen in de plastic fles op, maar recente studies suggereren dat dat plastic zelf aanwezig kan zijn in het water dat consumenten drinken. Uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bleek zelfs dat in 93% van de populaire flessenwatermerken het water plastic vezels bevatte (vergelijkbare resultaten werden ook gevonden in een onderzoek uitgevoerd door Fredonia State University van New York). 


Hoeveel plastic wordt bespaard door herbruikbare waterflessen te gebruiken?
Uitgaande van de dagelijkse consumptie van 64 oz water voor de gemiddelde drinker, zou het jaarlijkse gebruik van één herbruikbare waterfles dus ongeveer 1.460 plastic flessen per jaar besparen. Dit zou leiden tot een aanzienlijke impact op het milieu.

Kies daarom voor Flamboo-drinkproducten die je een goed gevoel geven, er goed uitzien & goed doen.