Opzoek naar nieuwe drinkproducten? Je bent op het juiste adres!

Search

Search our shop

De gevaren van een plastic drinkfles

De gevaren van een plastic drinkfles
Iedereen weet dat water essentieel is voor het leven op aarde. Het is dan ook van groot belang dat je per dag minstens anderhalf liter water drinkt, maar weet je ook hoe belangrijk het is om dit uit een fles te drinken die niet van plastic gemaakt is? In deze blog leggen wij jou uit waarom het drinken van water uit een plastic fles toch niet zo gezond is als je misschien denkt.

Plastic flesjes bevatten giftige stoffen
De meeste plastic flessen in Nederland worden gemaakt van PET. Bij het maken van PET wordt de stof antimoon gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat deze stof kan lekken in het water en dat is precies wat je niet wilt hebben aangezien de stof op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Ook de stof BPA kan in het water terecht komen als de fles te warm wordt. Wanneer je te veel BPA binnenkrijgt, kan dit behoorlijk schadelijk zijn voor het hormoonsysteem en de vruchtbaarheid.

Weekmakers
Weekmakers worden gebruikt om plastic zacht en flexibel te maken. Zonder weekmakers zal jouw plastic fles snel breken en heb je er eigenlijk helemaal niets aan. Het is helaas zo dat sommige weekmakers schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, zoals ‘ftalaten’. Sinds 2005 zijn er al enkele ftalaten verboden en mogen deze niet meer gebruikt worden in speelgoed of persoonlijke verzorgingsproducten.

Alternatief voor de plastic fles.
Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal klaar met het drinken van water uit plastic flesjes? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Onze Flamboo fles is gemaakt van glas en bamboe, waardoor er geen giftige stoffen vrijkomen en jij je alleen maar zorgen hoeft te maken over het feit dat je genoeg water binnenkrijgt. Dankzij het mooie en luxe design steel jij overal de show en kan je er zeker van zijn dat iedereen uit jouw omgeving trots op jou is omdat je de wereld probeert te verbeteren.